مقالات

سیستم پیجینگ تحت شبکه یا IP Network PA System چیست؟

پیجینگ تحت شبکه

سیستم پیجینگ تحت شبکه؛ ارتباطی نوین در بستر فناوری‌های آنلاین

مهم‌ترین اهداف ارتباطی سازمان‌ها، افزایش سرعت برقراری تماس در قالب بستری ایمن و هوشمند است. برنامه‌ریزی و مدیریت بسیاری از این اهداف به کیفیت ارتباط و روش‌های برقراری آن بستگی دارد. سیستم پیجینگ تحت شبکه نوع جدیدی از ارتباطات آنلاین بوده که با کنار زدن سیستم‌های آنالوگ، به انتخاب اول بسیاری از مراکز خدماتی، شرکت‌ها و کسب‌وکارهای بزرگ تبدیل شده است. آشنایی با اجزای تشکیل‌دهنده این سیستم و روش کار آن، علاوه بر کاهش هزینه‌های تماس، نیازهای اصلی این مراکز را در زمینه ارتباطات پاسخ می‌دهد. بر همین اساس در این مطلب از جوان پردازش به معرفی کامل این سیستم می‌پردازیم.

شرکت دانش بنیان جوان پردازش تولید سیستم های پیجینگ تحت شبکه

 

توضیحات صوتی سیستم های پیجینگ

سیستم پیجینگ تحت شبکه چیست؟

سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه (IP Network PA System) نوع جدیدی از برقراری ارتباط در قالب بستر اینترنت هستند که به کمک آن‌ها می‌توان فرایندهای صوتی را از راه دور مدیریت کرد. این تجهیزات صوتی هوشمند با ایجاد ارتباط در قالب پروتکل SIP از سیگنال‌های دیجیتال به‌جای بسترهای آنالوگ برای برقراری تماس استفاده می‌کنند.

عدم وجود ارتباط سیگنالی میان اجزای پیجینگ تحت شبکه، شرایط ارتباطی سریع و ایمن‌تر را نسبت به نوع آنالوگ این سیستم‌ها به وجود می‌آورد. همچنین تمام اجزای تشکیل‌دهنده این سیستم در قالب شبکه با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و به همین دلیل می‌توان آن‌ها را با سایر سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای صوتی دیگر نیز هماهنگ کرد.

IP Network PA System

کاربردهای سیستم پیجینگ

فعالیت سیستم پیجینگ تحت شبکه در قالب بستر IP و افزایش سرعت اطلاع‌رسانی، کاربردهای آن را نسبت به نوع آنالوگ این سیستم‌ها افزایش داده است. بسیاری از سازمان‌ها و مراکز دولتی و خصوصی به دلیل کاربردهای مختلف این تجهیزات و امنیت و سرعت بالا در انتقال پیام، پیجینگ تحت شبکه را مورد استفاده قرار می‌دهند.

مهم‌ترین کاربردهای سیستم پیجینگ عبارت‌اند از:

  • قابلیت ادغام با دوربین‌های نظارتی و سیستم هوشمند درب‌ها
  • پخش صدای زنگ برای تغییر شیفت در شرکت‌های خصوصی و دولتی
  • اعلام موارد اضطراری و پیج‌کردن افراد در محیط‌های شلوغ
  • اعلان‌های همگانی برای یک رویداد در حال انجام
  • امکان تعیین گروه‌های مختلف برای پیج‌های همگانی یا به‌صورت جداگانه و بدون تداخل
  • برقراری ارتباط بدون نیاز به حضور فیزیکی در مجموعه‌ها
  • اطلاع‌رسانی در مورد وقوع حادثه مانند طوفان یا آتش‌سوزی
  • اعلام زمان استراحت با زمان‌بندی تعیین‌شده

سیستم پیجینگ آنالوگ و تحت شبکه یا دیجیتال و تفاوت‌های آن

اصلی‌ترین تفاوت سیستم پیجینگ و سیستم‌های آنالوگ نوع کاربرد و تجهیزات ساختاری آن‌ها است. نوع آنالوگ این تجهیزات کاربردهای محدودتر و کم‌تری نسبت به پیجینگ تحت شبکه دارند. به همین دلیل استفاده از نوع آنلاین و ارتباطات سریع در قالب بسترهای اینترنت متداول‌تر است. در ادامه به‌ مهم‌ترین تفاوت‌های سیستم پیجینگ و سیستم‌های آنالوگ می‌پردازیم.

نوع ارتباط

در سیستم‌های آنالوگ، فایل‌های صوتی به‌وسیله کابل‌های رشته‌ای و به‌صورت سیگنال‌های صوتی از آمپلی‌فایر به بلندگو می‌رسند. این فرایند در سیستم پیجینگ تحت شبکه بدون نیاز به کابل‌کشی و تبدیل داده‌های صوتی به دیتا به بلندگوهای تحت شبکه انجام می‌شود. همین امر برد انتقال صدا در سیستم پیجینگ برای مسافت‌های طولانی را افزایش داده است.

تفاوت در تجهیزات

اجزای اصلی سیستم پیجینگ در مقایسه با نوع سنتی سیستم‌های پیجینگ تعداد بیشتری دارند. در سیستم‌های سنتی تنها از آمپلی‌فایر آنالوگ، کابل و بلندگو استفاده می‌شود؛ اما در پیجینگ تحت شبکه سرور، ترمینال (دکودر)، آمپلی‌فایر تحت شبکه و سوئیچ وظیفه انتقال داده‌های صوتی را بر عهده دارند.

پخش صدا به‌صورت خودکار

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم پیجینگ، امکان پخش صدای از قبل ضبط‌شده است. این امر با کمک نرم‌افزارهای مربوطه امکان‌پذیر بوده و بدون نیاز به تنظیمات دستی، می‌توان در زمان و زون مشخص صدای مورد نظر را به‌صورت دلخواه پخش کرد.

قابلیت زون‌بندی؛ مهم‌ترین تفاوت سیستم پیجینگ تحت شبکه و سیستم آنالوگ

زون‌بندی قابلیتی است که به کاربران امکان برنامه‌ریزی‌های متفاوت برای کنترل فرایند‌های صوتی را به‌صورت جداگانه و اختصاصی فراهم می‌کند. با این ویژگی سیستم پیجینگ می‌توان برای هر زون متفاوت در سرور، ویژگی‌های مشخصی تعریف کرد و در زمان مناسب آن‌ها را به کار گرفت. در سیستم‌های آنالوگ بر اساس نوع آمپلی‌فایر امکان زون دهی در سیستم وجود دارد؛ اما نمی‌توان صدایی متفاوت در هر زون برنامه‌ریزی کرد.

برای مشاوره درباره روش های طراحی و اجرای با ما در ارتباط باشید

شرکت دانش بنیان جوان پردازش

تولید و خرید انواع محصولات پیجینگ تحت شبکه

مزایای سیستم پیجینگ دیجیتال نسبت به سیستم پیجینگ آنالوگ

مزایای افزایش سرعت ارتباطات و امنیت بالا در سیستم پیجینگ، نسل جدیدی از ارتباطات آنلاین را برای شرکت‌ها، مراکز عمومی و دولتی و کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ تبدیل کرده است. با استفاده از مزایای پیجینگ تحت شبکه بسیاری از نیازهای ارتباطی این مجموعه‌ها مرتفع شده و برنامه‌ریزی بهتری برای سازماندهی برنامه‌های صوتی انجام می‌شود.

مهم‌ترین مزایای سیستم پیجینگ عبارت‌اند از:

  • دارای زیرساخت شبکه مشترک
  • امکان پیجینگ از راه دور به‌وسیله تلفن، هدفون و گوشی‌های هوشمند به دلیل پشتیبانی از پروتکل SIP
  • هزینه‌های کم‌تر برای نصب، نگهداری و اجرا به دلیل کاهش فرایند کابل‌کشی
  • بدون نیاز به مکانیزم‌های پخش اختصاصی
  • مدیریت آسان و بهتر بسترهای صوتی
  • پشتیبان‌گیری و قابلیت بازیابی خودکار‌
  • پخش صدای برنامه‌ریزی شده در قالب سناریوهای صوتی خودکار
  • ظاهری زیباتر و نصبی آسان‌تر نسبت به نوع سنتی سیستم‌های پیجینگ
  • دسترسی آسان و به‌موقع به کارکنان شناور
  • امنیت بالاتر در قالب کدک‌های صوتی کدگذاری شده
  • انعطاف‌پذیری بالا بدون محدودیت منطقه‌ای با پوشش تمام مناطق

اجزا تشکیل‌دهنده سیستم پیجینگ

دلیل اصلی کاربرد متفاوت پیجینگ تحت شبکه تفاوت ساختاری اجزای آن با سیستم‌های سنتی می‌باشد. اجزای تشکیل‌دهنده سیستم پیجینگ با انتقال داده‌های صوتی در بستر IP و افزایش سرعت انتقال پیام، باعث استقبال مشتریان از خرید پیجینگ از مراکز معتبری مانند جوان پردازش شده است. در ادامه به مهم‌ترین اجزای تشکیل‌دهنده سیستم پیجینگ می‌پردازیم.

نوع محصولکاربرد
بلندگوی تحت شبکهپخش صدا بدون اتصال با سیم در مدل های شیپوری – سقفی – ستونی یا دیوار
اینترکام تحت شبکهشامل انواع تجهیزات ارتباطی چون انواع تلفن صنعتی و اینترکام دیواری یا روکار یا توکار دکمه دار – میکروفون های رومیزی بدون سیم
آمپلی فایر تحت شبکهانواع آمپلی فایر های بدون سیم با میزان وات متغیر برای تقویت صدای اسپیکر
سیستم مرکزی پیجینگشامل پنل و نرم افزار که ارتباط بین تمام تجهیزات را مدیریت کرده و قابلیت های فراوانی برای پخش موسیقی زمینه یا پخش هوشمند اذان و یا حتی تلفن voip تحت شبکه داخلی را دارد
چراغ و علائم هشدار دهندهلوازم اضافی برای هشدار تماس

بلندگوی تحت شبکه

بلندگوهای تحت شبکه برد الکترونیکی برای ارسال و دریافت صدا در بستر شبکه استفاده دارند. عملکرد این بلندگوها شبیه به یک کد داخلی در مرکز تلفن یا سیستم مانیتورینگ است. این اسپیکرها با از PoE برای تأمین برق استفاده می‌کنند. شما می‌توانید برای خرید بلندگوی پیجینگ با کارشناسان مجموعه جوان پردازش در ارتباط باشید.

انواع بلندگوهای پیجینگ تحت شبکه عبارت‌اند از:

  • اسپیکر سقفی
  • اسپیکر ستونی
  • اسپیکر شیپوری

بلندگوی سقفی

بلندگوهای سقفی یکی از انواع بلندگوهای مورد استفاده در سیستم پیجینگ تحت شبکه است. این بلندگوها در سقف وصل شده و از این نظر هیچ مکانی را اشغال نمی‌کنند؛ بنابراین می‌توان از آنها در فضاهای کوچک استفاده کرد. این نوع بلندگو قدرت خوبی در پخش صدا داشته و با حذف نویز و اکو به کیفیت بیشتر صداها کمک می‌کند. به همین دلیل می‌توان از آنها در محیط‌هایی مانند رستوران‌ها، کافی‌شاپ، هتل، خانه، بیمارستان و فضاهای اداری و بسته استفاده کرد.

جنس بلندگوهای سقفی معمولاً از آلومینیم و فایبرگلاس بوده و قابلیت استفاده در محیط‌های مرطوب را دارد که می‌توان آنها را در حمام، استخر و… نصب کرد. همچنین نمونه‌های دکوراتیو اسپیکرهای سقفی نیز موجود است که به زیباسازی بیشتر فضا نیز کمک می‌کند.

بلندگوی ستونی

همان‌طور که از نام این نوع اسپیکر مشخص است، قابلیت نصب روی ستون را دارد. البته علاوه بر نصب روی ستون می‌توان این اسپیکرها را روی دیوار یا چهارپایه‌های فلزی نیز نصب کرد. شکل این بلندگوها معمولاً به‌صورت استوانه‌های بلند بوده و می‌توان به‌صورت عمودی یا افقی یا خوابیده در محیط مورد نظر قرار داد.

اسپیکرهای ستونی نسب به اسپیکرهای سقفی، قدرت بیشتری در پخش صدا دارند و از آنها می‌توان در محیط‌های شلوغ و پر رفت و آمد استفاده کرد. بلندگوی ستونی نیز مانند بلندگوی سقفی در نمونه‌های ضدآب و ضد گرد و غبار موجود است و می‌توان از آن در فضاهای سر باز استفاده کرد.

بلندگوی شیپوری

بلندگوی شیپوری یکی از قدرتمندترین بلندگوهای سیستم پیجینگ است. این بلندگو که با نام هورن نیز شناخته می‌شود شکل دیافراگمی داشته و بدنه محکمی دارد. با توجه به اینکه بلندگوهای شیپوری قدرت بالایی در پخش صدا دارند از آنها می‌توان در فضاهای باز و بزرگ مانند میدان‌های شهری یا کارخانه‌ها استفاده کرد.

بدنه بلندگوی شیپوری از فایبرگلاس و آلومینیوم بوده که علاوه بر استحکام بالای آن، سبب مقاومت  بیشتر آن در برابر آب و گرد و غبار نیز شده است. لازم به ذکر است که با وجود پرتاب صدای بالای بلندگوهای شیپوری، این بلندگوها برای فضاهای کوچک و سربسته مناسب نیستند.

اینترکام تحت شبکه

اینترکام‌های تحت شبکه اجزای دارای کلید سیستم پیجینگ هستند که به‌جای گوشی‌های تلفن بدون هندست یا اپراتور پیجینگ در محیط‌های صنعتی و کارخانه‌ها استفاده می‌شوند. این اجزا برای برقراری تماس داخلی کاربرد بالایی دارند. خرید اینترکام تحت شبکه از جوان پردازش و استفاده از آن، آخرین مرحله در برقراری ارتباطی ایمن و سریع است.

آمپلی‌فایر تحت شبکه

هر سیستم صوتی برای افزایش کیفیت صدا، به یک تقویت‌کننده نیاز دارد. آمپلی‌فایرهای تحت شبکه با هدف افزایش کیفیت صدا و کاهش نویزهای دریافتی، برای اتصال بلندگوهای ولتی استفاده می‌شوند. این تقویت‌کننده‌ها برای محیط‌های بدون کابل‌کشی کاربرد بیشتری داشته و استانداردهای مشخصی دارند. شما می‌توانید برای خرید آمپلی‌فایر تحت شبکه در کلاس‌ها و استانداردهای مختلف، از جوان پردازش کمک بگیرید.

سیستم مرکزی پیجینگ تحت شبکه

مرکز پیجینگ به‌عنوان یک سیستم مرکزی تحت شبکه، سامانه‌ای است که برای مدیریت و ارسال داده‌های صوتی استفاده می‌شود. این مرکز برای رجیستر شدن کاربران تحت پروتکل SIP، با قابلیت زون‌بندی به صورتی کاملا مجزا عمل می‌کند. جوان پردازش با فراهم‌کردن امکان خرید سیستم مرکزی پیجینگ مزایای فراوانی را برای بهره‌مندی کاربران مانند امکان رجیستر شدن ۵۰ مشترک SIP به‌صورت پیش‌فرض فراهم کرده است.

پیجر؛ ابزار کاربردی سیستم پیجینگ

یکی دیگر از مهم‌ترین اجزای سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه، پیجر (Pager) است. با کمک این تجهیز صدای افراد و پیام‌های صوتی به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل شده و بعد از آن برای پخش به بلندگوها فرستاده می‌شوند. برای کاربرد بیشتر و استفاده آسان‌تر، میکروفون و گوشی‌های موبایل را به‌عنوان پیجر سیستم پیجینگ در نظر می‌گیرند.

سیستم پیجینگ

چه مکان‌هایی به نصب سیستم پیجینگ نیاز دارند؟

مزایای استفاده از پیجینگ تحت شبکه، کاربرد آن‌ را در محیط‌های شلوغ افزایش داده است. بسیاری از کارخانه‌ها، ادارات، مجموعه‌های دولتی، ترمینال‌های مسافربری، دانشگاه‌ها و … از این سیستم برای ارتباطات خود استفاده می‌کنند.

سیستم پیجینگ بهترین گزینه برای مکان‌های بزرگ با کارکنان فراوان است. اگر قصد خرید بهترین پیجینگ تحت شبکه را دارید، راهنمای خرید پیجینگ در سایت جوان پردازش به شما در این زمینه کمک می‌کند. به‌طورکلی مهم‌ترین مکان‌هایی که از سیستم پیجینگ تحت شبکه استفاده می‌کنند عبارت‌اند از:

  • ادارات دولتی و خصوصی: این مراکز برای پیج‌کردن کارکنان، پخش اذان به‌صورت خودکار، پخش اعلامیه‌ و اطلاعیه عمومی برای کارکنان از این سیستم استفاده می‌کنند
  • بیمارستان‌ها: استفاده از خاصیت زون‌بندی این سیستم برای پیج‌کردن دقیق پرستاران و پزشکان، کاربرد آن در مراکز درمانی را افزایش می‌دهد
  • مدارس و دانشگاه‌ها: پیج‌کردن دبیران و دانش‌آموزان، اعلام اطلاعیه‌های مهم، پخش موسیقی در زنگ‌های ورزش و … از کاربردهای سیستم پیجینگ در مدارس و دانشگاه‌ها هستند
  • فضاهای شهری: اعلام هشدار، اطلاع‌رسانی اطلاعیه‌های شهری، پخش اذان و پیج‌کردن افراد، کاربرد سیستم پیجینگ تحت شبکه را در محیط‌های شهری مانند مکان‌های تفریحی، نمایشگاه، ترمینال‌ها را افزایش می‌دهد

جوان پردازش، طراحی و نصب و اجرای انواع سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه در ایران

کیفیت قطعات، نصب درست و اصولی و اعتبار فروشنده از مهم‌ترین نکات در زمان خرید پیجینگ تحت شبکه هستند. جوان پردازش با سابقه‌ای طولانی در زمینه تولید و عرضه باکیفیت‌ترین سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه، یکی از شرکت‌های پیشرو در این حوزه به‌شمار می‌آید. مجموعه ما با تولید انواع پیجینگ‌های اداری، ورزشی، بیمارستانی، صنعتی، شهری و پیجینگ‌های مدارس، مراکز آموزشی و پیجینگ کنفرانس، تمام نیازهای ارتباطی سازمان‌ها را پاسخ می‌دهد. شما می‌توانید برای خرید سیستم پیجینگ متناسب با شرایط خود، با کارشناسان مجموعه ما در ارتباط باشید.

قیمت پیجینگ تحت شبکه

قیمت پیجینگ تحت شبکه به عوامل زیادی بستگی دارد. در سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه از ابزاری همچون بلندگو، آمپلی‌فایر، اینترکام، سیستم مرکزی، زنگ هشدار و مانیتور استفاده می‌شود که کیفیت هر یک از آنها متفاوت بوده و سبب تمایز در قیمت آنها شده است. درصورتی‌که از ابزارهای باکیفیت استفاده شود، هزینه پیجینگ بیشتر خواهد بود.

هزینه پیجینگ تحت شبکه متناسب با نوع فضا و میزان ابزار لازم برای آن نیز متفاوت است. در محیط‌های بزرگ که به ابزارهای بیشتری نیاز است، هزینه سیستم پیجینگ افزایش می‌یابد. علاوه بر این قیمت سیستم پیجینگ تحت شبکه مناسب برای محیط‌های مرطوب، ارتفاعات و بسیار گرم بیشتر است.

نحوه نصب سیستم پیجینگ تحت شبکه

نحوه نصب سیستم پیجینگ تحت شبکه در محیط‌های مختلف متفاوت است. اما به طور کلی نصب سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه مشابه سیستم آنالوگ است با این تفاوت که در سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه، خطوط شبکه جایگزین سیم‌های مسی شده‌اند. همچنین در این سیستم‌ها نیاز به نصب جداگانه آمپلی‌فایر جداگانه نیست، زیرا آمپلی‌فایر در بلندگوها قرار گرفته است.

مقایسه سیستم پیجینگ تحت شبکه با سیستم پیجینگ آنالوگ

سیستم پیجینگ به دو صورت پیجینگ تحت شبکه و پیجینگ آنالوگ وجود دارد. هر یک از این سیستم‌های پیجینگ دارای ویژگی‌هایی هستند که سبب تمایز آنها از یکدیگر شده است. در جدول زیر مقایسه سیستم پیجینگ تحت شبکه با سیستم پیجینگ آنالوگ بیان شده است.

پرسش و پاسخ

پیجینگ چیست؟

پیجینگ یک سیستم صوتی است که از اجزای مختلف تشکیل شده و با هدف پخش صدا، فراخوانی، اطلاع‌رسانی و هشدار در محیط‌های مختلف از جمله بیمارستان‌ها، محیط‌های اداری، محیط‌ها صنعتی، مراکز آموزشی، مراکز خرید، پادگان‌ها، مساجد و اماکن زیارتی، استخرها و… استفاده می‌شود.

اجزای سیستم پیجینگ تحت شبکه شامل چه مواردی می‌شود؟

اجزای سیستم پیجینگ تحت شبکه شامل بلندگوها، نمایشگر، میکروفون، زنگ هشدار، آمپلی‌فایر و اینترکام می‌شود.

نصب سیستم‌های پیجینگ چقدر زمان می‌برد؟

مدت‌زمان نصب سیستم‌های پیجینگ بسته به مساحت فضا متفاوت است. در محیط‌های بزرگ نصب سیستم پیجینگ زمان بیشتری را صرف می‌کند.

فاصله بین بلندگوها در پیجینگ باید چقدر باشد؟

فاصله بین بلندگوها بسته به نوع بلندگو و قدرت آن متفاوت است. به طور کلی فاصله بین بلندگوها از 1 متر تا 8 متر متغیر است.

آیا سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه قابلیت زون‌بندی دارند؟

بله سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه دارای قابلیت زون‌بندی هستند و می‌توان نوع و میزان صدای آنها را کنترل کرد.

آیا امکان کنترل سیستم پیجینگ از راه دور وجود دارد؟

بله سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه را می‌توان با استفاده از نرم‌افزار و سایت مشخص از راه دور کنترل کرده و همچنین مشکلات نرم‌افزاری آنها را نیز رفع کرد.

آیا سیستم پیجینگ تحت شبکه از قابلیت هولد پشتیبانی می‌کند؟

بله معمولاً سیستم‌های پیجینگ تحت شبکه از قابلیت هولد پشتیبانی می‌کنند.

بلندگوهای سیستم پیجینگ از چه جنسی ساخته شده‌اند؟ آیا قابلیت استفاده در محیط‌های سر باز را دارند؟

بلندگوهای سیستم پیجینگ معمولاً از جنس فایبرگلاس و آلومینیوم هستند که مقاومت بالایی در برابر ضربه و رطوبت دارند. با توجه به قابلیت ضدآب و ضد گرد و غبار بلندگوهای پیجینگ می‌توان از آنها در محیط‌های سر باز استفاده کرد.

آیا می‌توان در سردخانه از سیستم پیجینگ استفاده کرد؟

بله امکان نصب و استفاده از سیستم پیجینگ در سردخانه‌ها وجود دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *